Sleutel afgebroken in het slot van de deur

Vaak wordt het afbreken van de sleutel veroorzaakt, door het te gehaast omdraaien van het slot. Doordat de cilinder niet meedraait, zal de sleutel breken. U zet immers steeds meer kracht op de sleutel! Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de sleutel volledig in de cilinder van het slot te duwen, alvorens u deze omdraait.

Afgebroken sleutel verwijderen met WD40 en een nijptang

Wanneer u een afgebroken sleutel zelf wilt verwijderen, heeft u WD40 en een nijptang nodig. Spuit de WD40 rondom de afgebroken sleutel, om te zorgen dat deze losser komt te zitten. Vervolgens kunt u de sleutel met een nijptang uit de cilinder van het slot proberen te trekken. Houd er rekening mee dat de tandjes in de cilinder van het slot eenvoudig beschadigd raken. Zorg er daarom voor dat u de sleutel zo horizontaal mogelijk uit het slot trekt. Zou u de tandjes beschadigen, dan moet het slot in het ergste geval vervangen worden. Een reservesleutel zou immers niet meer in het slot passen bij dergelijke beschadigingen.